Vývoj výstavby rezidenčních nemovitostí v městě Poličce - Kopecká, Ludmila (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2015)
Hlavním úkolem této diplomové práce je popsat vývoj výstavby rezidenčních nemovitostí v městě Poličce. Jedná se o zachycení stavebního vývoje rezidenčních nemovitostí od založení města po současnost. V práci popisuji stavby, významné budovy a bytové komplexy. Práce ukazuje, jak se město vyvíjelo a rozrůstalo. V první části popisuji historii lokality až po dnešní dobu. V části druhé popisuji několik budov a bytových komplexů charakteristických pro město. Těmito objekty se snažím přiblížit vývoj výstavby v jednotlivých obdobích. V poslední části se zabývám aktuálním územním plánem a možnostmi další výstavby. V práci uvádím výkresy map daného území, historické i současné fotografie vybraných rezidenčních nemovitostí i důležitých staveb.

The main task of this thesis is to describe the development of construction of residential real estates in Polička. It is about capturing a building development of residential real estates since the city's foundation to the present. The thesis describes the construction, large buildings and apartment complexes. It shows how the city was developed and how the city grew. The first part describes the history of the site to the present days. In the second part I describe several buildings and housing complexes characteristic for the city. I try to explain the development of construction in different periods by looking into these objects. At the last part I deal with the current land use plan and the possibilities of further construction. I mention maps of the area, historical and contemporary photographs of selected residential properties and important buildings in my thesis.
Development of the construction of residential properties in the town of Polička
Keywords: Rezidenční nemovitost; bytový dům; rodinný dům; panelový dům; vývoj výstavby; vila; řadové domy; historické jádro; náměstí.; Residential property; apartment block; family house; prefabricated house; development of construction; villa; terrace house; historic core; square.