Kondiční a ovládací aktivní bezpečnost - Gašpar, Daniel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství)
Bakalářská práce se zabývá kondiční a ovládací bezpečností, nastiňuje podmínky tepelné pohody lidské osádky automobilu, popisuje závaznýmé normy pro vytápění a větrání. Detailněji se zaobírá klimatizačními jednotkami, popisem jednotlivých částí klimatizačního okruhu, přenosem tepla mezi kabinou automobilu a okolím, redukcí spotřeby a způsoby dosažení tohoto stavu. Dále se zabývá komfortem sezení, zejména umístěním osob v karoserii, geometrií vnitřního prostoru, tvorbou virtuálních modelů a konstrukcí sedadel.

Bachelory work concerns conditional and control safety, shows thermal conditions of car crew, obligated specifications for heating and air-conditioning. Focuses on cooling units, defines exact part of air-condition´s systém, transfer of heat between a cabin of a car and souroundings, reduction of consumption and ways of reaching of this statement. Next it is encouraged with comfortability of siting, mainly locating people in bodywork, geometry inside space and creating virtual model and constructing seats.
Condition and Control Active Safety
Keywords: Klimatizace; vytápění; sezení; Car air-conditioning; heating; sitting