Virtuální stroj Parrot - Mecera, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Práce popisuje druhy a vlastnosti moderních virtuálních strojů. V práci je vysvětlen principy činnosti každého druhu virtuálního stroje. Zvláštní úsilí je věnováno popisu virtuálních strojů pro vyšší programovací jazyky. Z těchto virtuálních strojů je vybrán Parrot. Charakteristice architektury Parrotu je věnována podstatná část bakalářské práce.

The thesis describes types and properties of modern virtual machines. Principles of each mentioned virtual machine are described. Substantial effort is devoted to the description of high level language virtual machines. Parrot virtual machine is depicted. Characteristics of Parrot architecture are esential part of this bachelors thesis.
Parrot Virtual Machine
Keywords: Virtuální stroj; Parrot; vyšší programovací jazyk; statický programovací jazyk; dynamický programovací jazyk.; Virtual machine; Parrot; high level language; statically typed language; dynamically typed language.