Simulace malé vodní elektrárny s asynchronním generátorem v ostrovní síti - Felcan, Matúš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2017)
Hlavným zameraním práce je porozumenie problematike asynchrónnych strojov malých vodných elektrární. Ich princíp a využitie v praxi. Použitie asynchrónnych generátorov v pripojení na sieť a v ostrovnom režime. Vytvorená rešeršia na vodné elektrárne a dynamický model indukčného generátora. Vhodne zvolený program Matlab na simuláciu asynchrónneho generátora v pripojení na sieť a tiež v ostrovnom režime.

The main focus of this work is understanding the importance of induction machines of small hydropower plants . Their principles and applications in practice. The use of asynchronous generators connected to the grid and in island mode. Created a literature search for hydropower plants and dynamic model of induction generator. Appropriately selected program Matlab to simulate asynchronous generators connected to the grid and also in the island mode.
Simulation of micro hydro power plant with induction generator
Keywords: asynchrónny generátor; synchrónny generátor; turbína; asynchronous generator; synchronous generator; turbine