Analýza rizik možností posuzování charakteristických hodnot vlastností stavebních materiálů - Boháč, Vlastislav (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2015)
Diplomová práce se zabývá shrnutím postupů stanovení tzv. charakteristické hodnoty stavebních materiálů, které jsou uvedeny v Evropských a Českých normách třídy 72 - Stavební suroviny, materiály a výrobky a 73 - Navrhování a provádění staveb. Cílem diplomové práce je popsat rozdíly a provést analýzu jednotlivých postupů a navrhnout řešení této problematiky.

The thesis is concerned with summarization of steps to determine of the characteristic values of building materials which are listed in European and Czech standards number 72 - Building raw materials, materials and products and number 73 - Design and construction of buildings. The aim of thesis is to describe differences and perform analysis of individual processes and propose the solution of these problems.
Risk analysis of the possibilities of evaluating characteristic values of building material properties
Keywords: Riziko; analýza; charakteristická hodnota; vlastnosti stavebních materiálů.; Risk; analysis; characteristic value; bulding material properties.