Předpjatý dvoutrámový most - Ondrušek, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2022)
Téma diplomové práce se zabývá předpjatým dvoutrámovým mostem s náběhy o čtyřech polích. Most převádí dálnici D1 přes řeku Olši a křižovatkovou rampu. Konstrukce je vymodelovaná v programu Scia Engineer a následně posouzena podle norem na mezní stav únosnosti a použitelnosti.

The subject of the master thesis is a prestressed double girder bridge with four spans. The bridge carries the D1 motorway over the Olše river and a crossing ramp. The structure is modelled in Scia Engineer and then assessed according to the standards for ultimate and serviceability limit states.
Prestressed double tee bridge
Keywords: předpjatý beton; dvoutrámový most; proměnný průřez; časově závislá analýza; spojitá konstrukce; prestressed concrete; double girder bridge; variable cross section; time dependent analysis; continuous construction