Návrh integrátoru Gm-C pro využití v asynchronních modulátorech delta-sigma - Kekelák, Miroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2022)
Tato diplomová práce se zabývá studiem návrhu integrátorů Gm-C vhodných do asynchronních delta-sigma modulátorů. V teoretické části práce je popsán princip synchronních a asynchronních modulátorů Delta-sigma. Samostatná kapitola je věnována integrátorům používaných v modulátorech Delta-sigma. Další samostatná kapitola je věnována transkonduktorům a problematice linearizaci. V praktické části byly vybrané obvody realizovány v technologii I3T80 a ověřeny v simulátoru Spectre.

This thesis deals with the study of the design of Gm-C integrators suitable for asynchronous delta-sigma modulators. The theoretical part of the thesis describes the principle of synchronous and asynchronous delta-sigma modulators. A separate chapter is devoted to integrators used in Delta-sigma modulators. Another separate chapter is devoted to transconductors and linearization problems. In the practical part, selected circuits were implemented in I3T80 technology and verified in Spectre simulator.
Design of Gm-C integrator for asynchronous delta-sigma modulators
Keywords: Integrátor; Gm-C; linearizace; I3T80; ADSM; transkonduktory; Delta-sigma modulátory; Integrator; Gm-C; linearization; I3T80; ADSM; transconductors; Delta-sigma modulators