Jednoduchý telemetrický systém pro raketové modeláře - Schmidt, Dominik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
V bakalářské práci je probírána jedna z možností vyhledávání modelu rakety po skončení letu. Metoda je založena na principu radiofrekvenční lokalizace. V práci je dále rozebrán návrh palubních obvodů raketového modelu - vysílače vyhledávacího systému a samozřejmě i přijímací části systému.

This project deals with methods of radio frequency localization for the rocket modelers. One of the methods is chosen and discussed deeply. A prototype of the on-board transmitter and the pocket receiver is developed. Finally a future development of the whole localization system is discussed.
A simple telemetric system for rocket modelers
Keywords: raketové modelářství; radiové zaměřování; krystalový oscilátor; homodyn; feritová anténa; rocket modeling; radio tracking; crystal oscillator; homodyne receiver; ferrite antenna