Šíření signálů bezdrátových komunikačních systémů IEEE 802.11 - Vyčítal, Jaroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Tato práce pojednává o šíření vln. Je zde uvedeno rozdělení vln dle vlnové délky. Zaměřuje se na pásmo UHF a SHF ve kterém pracuje systém IEEE802.11n. Obsahuje rozdělení modelů dle typu buněk. Popisuje které způsoby šíření jsou v daném typu buňky dominantní. Je zde uvedeno několik modelů šíření, které jsou následně modelovány v prostředí Matlab. Modely jsou následně srovnány s experimentálním měřením.

This paper deals with the propagation of waves. Here is the wavelength distribution according to the wavelength. It focuses on the UHF and SHF band in which IEEE802.11n operates. Contains model breakdown by cell type. Describes which propagation methods are dominant in the cell type. Several propagation patterns are presented, which are then modeled in Matlab environment.The models are then compared to experimental measurements.
Signal propagation in wireless communication systems IEEE 802.11
Keywords: Útlum šíření volným prostorem; ztráty šířením; mnohacestné šíření signálu; modely šíření indoor; IEEE802.11; Free space loss; path loss; multipath loss propagation; indoor propagation models; IEEE802.11n