Komplexní řešení technologického procesu povrchové úpravy vysokozdvižného vozíku - Nitschneider, Richard (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Práca predkladá návrh technológie pre zefektívnenie povrchových úprav vysokozdvižných vozíkov. Na základe literárnej štúdie a skúšok jednotlivých technológii povrchových úprav vyplýva, že najproduktívnejším variantom sú technológie otryskávania. Diely väčšieho charakteru sú určené pre injektorové tryskanie, spolu s typom vozíka WH. Menšie diely sa budú tryskať v automatizovaných boxoch. Využitie tryskacích technológii zvýši životnosť nanášaného laku. Navrhnuté riešenie znížilo prácnosť povrchových úprav čím zvýšilo ich celkovú produktivitu. Súčasťou práce je aj konštrukčné riešenie tryskacích zariadení.

The project elaborated proposal of the technology for efficient surface treatments of a forklift truck. Pursuant to literary studies and trials of each technology for surface treatments show that the most productive option is blasting technology. Bigger components and forklift model WH are determined for injector blasting. Smaller components will be machined in self-acting room. Application of blasting technology increases the life of coat. Proposed solution decreased the laboriousness of surface treatments, what raised overall productivity. Project also includes design solution of blasting machines.
Complex solution of the technological surface treatment process of a forklift truck
Keywords: Brúsenie; otryskávanie; lakovanie; povrchová úprava; vysokozdvižný vozík; Grinding; blasting; coating; surface treatment; forklift truck