Alfanumerická externí bezdrátová zobrazovací jednotka k PC - Veverka, Vítězslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Cílem této práce bylo navrhnout Alfanumerickou externí bezdrátovou jednotku připojitelnou k PC pomocí USB a její realizace. Tato práce obsahuje základní popis několika alfanumerických zobrazovacích jednotek připojitelných k PC, popis hlavních použitých obvodů a součástek, základní parametry vysokofrekvenčních modulů a bezdrátového přenosu. Na základě teoretického rozboru jsou popsány možnosti návrhu celé Alfanumerické externí bezdrátové zobrazovací jednotky a zdůvodnění vybraných variant. Dále vytvoření schémat zapojení a desky plošných spojů. Výsledkem práce je funkční prototyp zařízení včetně softwarového vybavení pro řídící mikroprocesory a počítač. Ověření funkčnosti a využitelnosti je součástí řešení bakalářské práce.

The target of this work was creation of alphanumeric extern wireless module which could be connected to PC by the USB and the realization of this project. This work includes the basic description of some alphanumerical visual modules connectable to PC, the characterization of general used electrical networks and components, the basic parameters of high frequency modules and wireless transmision. On the basis of theoretical analysis are described the oppotrunities of the project of complete alfanumerical extern wireless display and reasons of selected options. Next the creation of circuit diagrams and printed circuit boards. The result of this work is a functional prototype of the equipment including software for microprocessors and computer control. Verification of functionality and usability is part of the project.
Alphanumerical external wireless display device for PC
Keywords: Mikrokontrolér; vysokofrekvenční modul; displej; Microcontroller; high frequency modules; display