Návrh univerzální kabeláže multifunkční budovy - Fremel, Karel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2013)
Bakalářská práce se zabývá návrhem universální kabeláže v multifunkčním domě. Konkrétně analýzou současného stavu domu, teoretickými východisky využitými při návrhu řešení a samotný návrh konečného řešení vycházejícího z analýzy současného stavu. Dále obsahuje analýzu nákladů, na vybudování navržené počítačové sítě.

This Bachelor’s thesis concerns the design of computer network in a multifunctional building. Specifically, analysis of the current state of the building, theoretical base used for the design solution and the final solution based on analysis of the current state. The Bachelor thesis also contains costs analysis of designed computer network.
Design of Universal Cabling in Multi-Functional Building
Keywords: Počítačová síť; univerzální kabeláž; kabelážní systém; strukturovaná kabeláž; datový rozvaděč; datová kabeláž; Computer network; universal cabling; cabling system structured cabling; data rack; data cabling