Posouzení informačního systému firmy a návrh změn - Závodný, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2021)
Diplomová práce se věnuje posouzení stavu informačního systému ve zvolené společnosti a následnému návrhu změn. Úvodní část je věnována popisu teoretických východisek pro pochopení daného tématu. Ve druhé části je představena společnost, je analyzováno její vnitřní, vnější a konkurenční prostředí a dále je vyhodnocen stav informačního systému. Poslední část je věnována vytvoření návrhů pro zlepšení efektivnosti a bezpečnosti informačního systému a shrnutí nákladů a přínosů daných návrhů.

The diploma thesis deals with the assessment of the state of the information system in the selected company and the subsequent proposal of changes. The introductory part is devoted to the description of the theoretical basis for understanding the topic. In the second part, the company is introduced, its internal, external and competitive environment is analyzed and the state of the information system is evaluated. The last part is devoted to the creation of a proposals to improve the efficiency and security of the information system and a summary of costs and benefits of the proposals.
Information System Assessment and Proposal of ICT Modification
Keywords: Informační systém; informace; data; SWOT analýza; SLEPT analýza; analýza 7S; Porterova analýza; Lewinův model změny; PERT; analýza rizik; Information system; information; data; SWOT analysis; SLEPT analysis; 7S analysis; Porter analysis; Lewin´s change mode; PERT; risk analysis