Návrh asfaltových směsí typu SAL určených pro opravu cementobetonových krytů - Vlk, Radomír (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá popisem a použitím asfaltové vrstvy se zvýšenou odolností proti šíření trhlin SAL a porovnání vrstev SAL s různými druhy pojiv. V první teoretické části se diplomová práce zaměřuje na obecnou problematiku vrstvy SAL, v druhé části se věnuje jejím zkouškám.

This master's thesis describes how to use the asphalt layer called Stress Absorbing Layer (SAL) and comparises it with other types of SAL with different types of asphalt binders. In the first theoretical part is SAL generally described. In the second part is SAL practically tested and described.
Design of SAL asphalt mixtures for rehabilitation of concrete pavements
Keywords: SAL; sítový rozbor; pojivo; asfalt; zkouška bodu měknutí kroužek kulička; zkouška stanovení penetrace jehlou; modifikovaný asfalt; asfaltová směs; Marshallova zkouška; nízkoteplotní charakteristiky; modul tuhosti; relaxace; zkouška v tahu za ohybu.; SAL; sieving method; binder; asphalt (bitumen); determination of the softening point ring and ball method; determination of needle penetration; modified asphalt; asphalt mixture; Marshall test; low-temperature charakteristics; stiffness modulus; relaxation; bending tensile test.