Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení - Václavíková, Tereza (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2012)
Tato bakalářská práce pojednává o hodnocení finanční situace podniku Spojené kartáčovny, a. s. v Pelhřimově za roky 2007 - 2010. Výsledky hodnocení se opírají o metody a ukazatele finanční analýzy, a na základě těchto výsledků jsou doporučeny návrhy na zlepšení nynější situace.

The Bachelor’s thesis discusses an evaluation of the financial situation of the firm Spojené kartáčovny a. s. in Pelhřimov in the time period of 2007 - 2010. The results of the evaluation are based on methods and indexes of financial analysis, and on the basis of these results it is recommended proposals to improvement of the current situation.
Evaluation of the Financial Situation in the Firm and Proposals to its Improvement
Keywords: finanční hodnocení; poměrové ukazatele; rozdílové ukazatele; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; soustavy ukazatelů; financial evaluation; proportion ratios; differential ratios; balance sheet; profit and loss statement; ratio systems