Implementace nových požadavků JAR-FCL 1 v teoretické přípravě dopravních pilotů v oblasti letecké meteorologie. - Kotoučková, Michaela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Bakalářská práce zpracovává přehled legislativních změn pro výuku dopravních pilotů z hlediska letecké meteorologie. Obsahuje změny v závazných osnovách výuky a změny, které je třeba upravit ve stávajících učebnicích.

Bachelor thesis processes overview of legislative changes for teaching airline pilots in terms of aeronautical meteorology. Includes changes in the mandatory curriculum and teaching changes that need to be adjusted in current textbooks.
The implementation of new JAR-FCL 1 requirements on the air transport pilots theoretical training in meteorology.
Keywords: letecká meteorologie; letecké předpisy; dopravní pilot; teoretická příprava; aeronautical meteorology; aviation regulations; airline pilot; theoretical training