Vícesvodová rozhodovací pravidla v detekci komplexů QRS - Šikner, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
QRS komplex je nejvýraznější složkou EKG signálu. Detekce QRS komplexu je prvním krokem k analýze EKG signálu. Slouží jako výchozí bod k rozměření celého signálu. V této práci je realizován detektor založený na jednosvodové detekci a detektor založený na vícesvodové detekci. Oba detektory jsou navrženy v programovém prostředí Matlab. Detektory využívají charakteristický strmý sklon QRS komplexu k jeho detekci. Detektory byly testovány na CSE databázi.

QRS complex is the most significant component of the ECG signal. Detection of the QRS complex is the first step to analyze the ECG signal. It serves as a starting point to measure out of the signal. The single-lead detector and the multi-lead detector are carried out in this work. Both detectors are designed in Matlab. The detectors use the characteristic steep slope of the QRS complex to its detection. The detectors were tested on the CSE database.
Multilead decision rules in detection of QRS complexes
Keywords: EKG; QRS detekce; QRS komplex.; ECG; QRS detection; QRS complex.