Vzduchotechnika přednáškových prostor - Vojkůvková, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2012)
Má bakalářská práce se zabývá zhodnocením stávajícího stavu mikroklimatických podmínek problematických prostor Gymnázia L. Jaroše v Holešově a návrhem optimálního vzduchotechnického systému. Na základě uskutečněných měření a provedených simulací proudění vzduchu zahrne návrh řešení úpravy vzduchu a výběr vhodných možností jeho distribuce, které povedou ke zkvalitnění tepelně-vlhkostního mikroklimatu.

My thesis deals with evaluation of the current state of microclimatic conditions of problem areas in the L. Jaros Grammar School in Holesov and designing optimal air conditioning. Based on the measurements and simulations of airflow that were carried out, the design includes solution of air regulation and selection of appropriate options to its distribution, which will lead to improvement of thermal-moisture microclimate.
Air conditioning of lecture halls
Keywords: Vzduchotechnika; mikroklima; oxid uhličitý; větrání; textilní vyústky.; Air conditioning; microclimate; carbon dioxide; ventilation; textile diffuser.