Centrální požární stanice Hradec Králové - stavebně technologický projekt - Malina, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Diplomová práce se zabývá tvorbou stavebně technologického projektu pro budovu Centrální požární stanice v Hradci Králové – 1.Etapa. Objekt tvoří pět nadzemních podlaží a jedno podzemní. Cílem práce je vybrat a zpracovat vhodné řešení stavby z hlediska finančních, časových a technických požadavků na základě projektové dokumentace poskytnuté projektantem. V práci je řešen časový a finanční plán stavby, návrh hlavních strojů a mechanismů, plánování zásobování stavby materiálem a jejich dopravní trasy, projekt zařízení staveniště, technologické předpisy, kontrolní a zkušební plán pro monolitické a ocelové konstrukce stavby a časový harmonogram stavby s technologickým normálem.

The diploma thesis deals with the formation of a constructive-technological project for the building of the Central Fire Station in Hradec Králové - 1. Phase. The building consists of five floors and one underground. The aim of the thesis is to choose and process suitable solution of the building in terms of financial, time and technical requirements based on the project documentation provided by the designer. The thesis deals with the time and financial plan of the construction, the design of the main machines and mechanisms, the planning of the material supply and its transport routes, the design of the construction site equipment, the technological regulations, the control and testing plan for the monolithic and steel constructions of the building and the time schedule of the building with the technological norm.
Central Fire Station in Hradec Kralove - Construction technology project
Keywords: Administrativní budova; stavebně technologický projekt; technická zpráva; dopravní vztahy; časový a finanční plán; zařízení staveniště; technologický předpis; kontrolní a zkušební plán; rozpočet; strojní sestava; časový harmonogram; železobetonový monolitický skelet; ocelová konstrukce; hrubá stavba.; Administrative building; constructive-technological project; technical report; transport relations; time and financial plan; construction site equipment; technological regulation; control and test plan; budget; machine set; time schedule; reinforced concrete monolithic skeleton; steel construction; rough construction.