Procedurální generování budov - Húsenica, Ján (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2013)
Tato práce se zabývá problematikou procedurálního generování budov. K implementaci nástroje vyvinutého vrámci této práce byla vybrána metoda generování prostřednictvím generativních gramatik. V práci jsou popsané některé vhodné metody pro řešení dané problematiky. Obsahuje popis návrhu, implementace aplikace procedurálně generující budovy a zhodnocení dosažených výsledků. Výsledná aplikace umožnuje exportování vygenerovaných modelů bodov do formátu  Wavefront .obj.

This thesis deals with procedural building generation. The method which was chosen for implementation of the tool created during this study is based on generative grammars. In this document are introduced some of the advisable methods for solving given problem. It deals with predesign, implementation and evaluation of the results of the application for procedural building generation created in this work. The final tool also allows export of the generated models to Wavefront .obj format.
Procedural Building Generation
Keywords: procedurální; generování; budova; šablóna; generativní gramatiky; Wavefront .obj; export; procedural; generation; building; template; generative grammars; Wavefront .obj; export