Jaderné reaktory 4. generace - Mlčúch, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá vytvořením přehledu jednotlivých generací jaderných reaktorů. Největší část práce je následně věnovaná reaktorovým systémům čtvrté generace. Jednotlivé návrhy vycházejí ze studie organizace GIF. Závěrečná část práce je věnovaná podrobnějšímu popisu systému VHTR a návrhu referenční elektrárny s reaktorem Antares.

This thesis reviews the particular generations of nuclear reactors. The biggest part of the thesis focuses on the projects of the fourth generation reactors. The individual projects come out from the analysis of the international forum GIF. The last part is devoted to the detailed description of VHTR system and demonstration plant concept with reactor Antares.
The 4th generation of nuclear reactors
Keywords: jaderný reaktor; čtvrtá generace; jaderná elektrárna; jaderné palivo; energetika; nuclear reactor; generation four; nuclear power plant; nuclear fuel