Porovnání výše cenových podílů jednotlivých konstrukcí na celkové ceně uvedené v cenovém předpisu a stanovené položkovým rozpočtem. - Lorencová, Andrea (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2015)
Tématem této diplomové práce je porovnání výše cenových podílů jednotlivých konstrukcí na celkové ceně uvedené v cenovém předpisu a stanovené položkovým rozpočtem. Diplomová práce v úvodu uvádí a popisuje nákladové metody pro ocenění stavebních objektů a rodinných domů. V dalším textu je obsažen postup stanovení cenových podílů konstrukcí a vybavení a jejich úprava. Dle zvolené metodiky jsou stanoveny cenové podíly konstrukcí a vybavení určených z položkových rozpočtů. Takto stanovené cenové podíly konstrukcí a vybavení jsou porovnávány s cenovými podíly konstrukcí a vybavení určených vyhláškou č. 441/2013 Sb. Diplomová práce má za cíl určit, zda stanovené cenové podíly konstrukcí a vybavení určené z položkových rozpočtů odpovídají cenových podílům konstrukcí a vybavení stanovených v cenovém předpisu.

The topic of this diploma thesis is a comparasion of the price shares of individual constructions in the total price stated in the price schedule and determined by the item budget. The diploma thesis says and describes cost methods of valuation of building facilities and family houses at the outset. There is contained a procedure for determinating the price shares of construction and equipment and theirs adjustment in the next text. According to the chosen metodology are determined the price shares of constructions and equipments based on the item budget. This way determined the price shares of constructions and equipments are compared with the price shares of construcions and equipments determined by Decree No. 441/2013 Coll. The aim of diploma thesis is to determine if the price shares of constructions and equipments based on the item budget correspond to the price shares of constructions and equipments in the price schedule.
Comparison of the price shares of individual constructions in the total price stated in the price schedule and detrmined by the item budget
Keywords: Rodinný dům; nákladový způsob ocenění; cenový podíl konstrukcí a vybavení; položkový rozpočet; výchozí cena; Family house; cost method of valuation; price share of constructions and equipments; item budget; the default price