Nástroj pro sledování změn webu - Švábek, Hynek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Cílem této bakalářské práce je vytvoření aplikace Nástroj pro sledování změn webu, která v určitých časových intervalech kontroluje zadané internetové stránky a o změnách dává uživateli určitým způsobem vědět. V návrhu popisuji, co vše bylo nutno vyřešit před vlastní implementací, a dále také popisuji technologie použité k realizaci aplikace. V další části textu nazvané Implementace se zabývám popisem implementace jednotlivých částí aplikace.  Implementace je provedena pomocí jazyka Java za využití knihoven dom4, systray4j. Aplikace dále využívá technologie XML a pro překlad a spuštění aplikace je použit program Apache Ant.

The target of this bachelor thesis is creation of application Application for Monitoring Changes of the Web, which checks the changes of the web page in given time intervals and notifies the user about these changes. In a design section I describe, what had to be done before implementation and I also describe technologies used in application. The next part of text named Implementace considers implementation of application parts. Implementation has been done using Java language and libraries dom4, systray4j. Application also uses XML technology and Apache Ant application for compiling and running.
Application for Monitoring Changes of the Web
Keywords: web; stránky; Java; html; css; http; xml; web; pages; Java; html; css; http; xml