Trendy použití nekonvenční technologie elektroerozivního drátového řezání. - Mouralová, Kateřina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Cílem diplomové práce jsou budoucí trendy elektroerozivního drátového řezání v podmínkách malé nástrojárny. V úvodu je zpracována teorie této metody nekonvenčního obrábění. Praktická část je zaměřena na zhodnocení stávající úrovně elektroerozivního drátového řezání, důležitost využití elektroerozivního drátového řezání ve firmě Nástrojárna Ryšavý, porovnání a úroveň vůdčích světových výrobců elektroerozivních strojů a na trendy dalšího vývoje elektroerozivní technologie.

The aim of this dissertation are future trends of electrical discharge machining in conditions of a small tool factory. In the introduction is presented the theory of non-conventional machining. The practical part is focused on valuation the current level of electrical discharge machining, the importance of the use in a tool Nástrojárna Ryšavý. It also compares the level of leading global manufacturers of electrical discharge machines and future trends of electro-discharge technology.
Trends in use of non-conventional technology for electrical discharge machining.
Keywords: Elektroerozivní obrábění; elektroerozivní drátové řezání; WEDM; EDM.; Electrical discharge machining; wire electrical discharge machining; WEDM; EDM.