Nájemné bytů v Ostravě a faktory, které je ovlivňují - Bulavová, Dáša (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2016)
Diplomová práce popisuje a analyzuje trh s nájemním bydlením ve vybraných městských obvodech v Ostravě a zkoumá faktory, které působí na výši nájemného. Databáze bytů je rozdělena podle velikosti bytů 1+kk a 1+1, 2+kk a 2+1, 3+kk a 3+1, 4+kk a 4+1 a větší. Tato data jsou zpracována v tabulkách a grafech a jsou popsány faktory, které mají vliv na výši nájemného. Dále jsou byty zaznačeny v mapě a rozděleny dle výše nájemného. Výsledkem práce je zhodnocení faktorů, které ovlivňují výši nájemného v dané lokalitě.

This thesis describes and analyses market with rental housing in chosen city districts of Ostrava and examines factors that influence rental rates. The database of flats is breaked down by housing sizes 1+kk and 1+1, 2+kk and 2+1, 3+kk and 3+1, 4+kk and 4+1. This data is processed in tables and graphs and factors, that influence rental rates, are described. Flats are then marked in map and broken down by rental rates. The result of this thesis is evaluation of factors that influence rental rates in specific locality.
Apartments rents in Ostrava and the factors influencing them
Keywords: Nájemné; byt; trh; bytový fond; bytová politika; analýza trhu.; Rent; flat; market; housing stock; housing policy; market analysis.