Rám pro výtahový stroj - Sokol, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Diplomová práce se zabývá návrhem náhrady rámu pro výtahový stroj. Původní rám vyrobený z hutních profilů byl v této práci nahrazen plechovými ohýbanými profily. Práce obsahuje pevnostní analýzu původního i nového konstrukčního řešení. Pevnostní analýza byla provedena v programu I-DEAS pro dva zatěžovací stavy: plné zatížení při běžném provozu a okamžité zastavení v plné rychlosti.

The diploma thesis deals with replacement of frame for elevator machine. Original frame was made from metallurgic profile and was replaced by bending sheet metal. The thesis contains strength analysis and calculation of original construction solution as well as the new one. Strength calculation was done in program I-DEAS for two load sets: full load in regular operation and immediate cessation of elevator machine in full speed.
Frame for elevator machine
Keywords: Rám pro výtahový stroj; pevnostní analýza; I-DEAS; Frame for elevator machine; strength analysis; I-DEAS