Rodinný dům - Čapková, Monika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2023)
Předmětem bakalářské práce je novostavba rodinného domu. Dům je navržen v Kostelci na Hané v okrajové části. Objekt je samostatně stojící, má tři nadzemní podlaží, je podsklepený s obytným podkrovím a sedlovou střechou. Dům má tři bytové jednotky, v každém podlaží jeden byt. Přízemní byt je řešen jako bezbariérový. V suterénu je navržena garáž se třemi parkovacími místy, technické zázemí a skladovací prostory.Konstrukce objektu je v systému keramických tvárnic Porotherm se zateplením ETICS. Střecha se skládá z dřevěného krovu a tašek pálených keramických, zateplení minerální vatou. Založení je základovými pásy z prostého betonu. Hlavní vstup a společné schodiště je na severní až severozápadní straně. Hlavní obytné místnosti jsou orientovány jižním a západním směrem. Na pozemku je navrženo parkoviště pro příležitostné stání.

The topic of the bachelor thesis is the construction of a family house. The house is designed in the outskirts of Kostelec na Hané. The detached building consists of three above-ground floors, a basement, a live-in attic and a gable roof. The house has three apartment units, one on each floor. The ground floor apartment is barrier-free. In the basement there is a garage with three parking spaces, technical facilities and storage units. The structure of the building is a system of ceramic blocks Porotherm with ETICS insulation. The roof consists of a wooden truss and ceramic tiles, thermal insulation is with mineral wool. The foundation is made of plain concrete strips. The main entrance and common staircase is on the north/northwest side. The main habitable rooms are oriented to the south and west. Additionally there is a parking lot for occasional parking designed on the plot.
Family house
Keywords: Rodinný dům; novostavba; sedlová střecha; Porotherm; ETICS; dřevohliníková okna; bytové jednotky; bezbariérový byt; podsklepený; garáž; Family house; new building; gable roof; Porotherm; ETICS; wood-aluminium windows; apartement units; accessible flat; basement; garage