Implementace ovládačů pro bezdrátovou senzorovou jednotku - František, Milan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Tato práce se zabývá užíváním digitálních a analogových senzorů s bezdrátovou jednotkou IRIS. Je zde uveden základní popis softwarového balíčku BitCloud, včetně důležitých funkcí pro práci s použitými typy senzorů a využívanými sběrnicemi. V práci je popsán postup pro vytvoření ovladačů pro jednotlivé senzory a jejich implementace do balíčku BitCloud. Závěrem práce je praktická ukázka správného implementování jednotlivých ovladačů.

This work is concerned with the use of digital and analog sensors with wireless unit IRIS. There is a basic description of the software stack BitCloud, including important functions with a used sensor types and used buses. In the work is described procedure for creating drivers for the various sensors and their implementation in a stack BitCloud. In conclusion of this work is a practical example of right implementing of the individual drivers.
Implementation of drivers for wireless sensor unit
Keywords: BitCloud; I2C; 1-Wire; AČ převodník; Ovladače; Implementace; Senzor; BitCloud; I2C; 1-Wire; AD converter; Drivers; Implementation; Sensor