Přestavba letounu Aero L-60S "Brigadýr" na původní verzi L-60 - Honzek, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá možností přestavby letounu Aero L-60S „Brigadýr“ na původní verzi L-60. Práce se zabývá legislativní a technickou problematikou této zpětné přestavby. V první části práce je čtenáři představen samotný letoun Aero L-60 a jeho jednotlivé verze. Následně jsou vyzdviženy a analyzovány jednotlivé konstrukční odlišnosti obou verzí. V druhé části se práce zabývá problematikou samotné přestavby, jak po stránce administrativní, tak po stránce technické. Stěžejní částí práce je samotný návrh postupu přestavby letounu L 60S na původní verzi L-60.

This bachelor thesis researches the conversion of the Aero L-60 “Brigadyr” to its original version the L-60. The thesis focuses on the legislative and technical aspects of this backward conversion. The first part of the thesis introduces the aircraft Aero L-60 and its individual versions to the reader. Further on the differences of both versions are compared and analysed. The second part of the thesis mainly focuses on the conversion, considering the technical approach to the problem and the administrative necessities for the conversion. The focal point of this bachelor thesis is a comprehendible list of steps necessary for the conversion of the Aero L-60S aircraft to its original version the L-60.
Conversion of the Aero L-60S "Brigadyr" to it's original version L-60
Keywords: Přestavba letounu; Aero L-60; Aero L-60S; Brigadýr; Praga Doris; Aircraft conversion; Aero L-60; Aero L-60S; Brigadyr; Praga Doris