Návrh kondenzátoru jaderné elektrárny - Ondráček, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2022)
V úvodu bakalářské práce je stručný pohled na jadernou energetiku. Následně je uveden princip Jaderné elektrárny Dukovany a je vysvětlen primární, sekundární a terciární okruh. Ze sekundárního okruhu je popsán systém kondenzace a nejdůležitější komponenty v tomto systému. Dále se práce zabývá popisem a výpočtem hlavního kondenzátoru v Jaderné elektrárně Dukovany. Výpočet je zaměřen na určení velikosti teplosměnné plochy hlavního kondenzátoru a sledování parametrů kondenzace při změně provozních podmínek.

In the beginning of the bachelor’s thesis is a brief view on nuclear energy. The next part of the thesis presents the principle of Nuclear power plant Dukovany and it explains the primary, secondary and tertiary circuit. In the secondary circuit it describes the condensation system and its most important components. Furthermore, the work focuses on a description and a calculation of the main condenser in Nuclear power plant Dukovany. The calculation focuses on a size of heat transfer surface and observation of condensation parameters when changing operation conditions.
Condenser design of a nuclear power plant
Keywords: Jaderná elektrárna; sekundární okruh; systém kondenzace; hlavní kondenzátor.; Nuclear power plant; secondary circuit; condensation system; main condenser.