Postup podnikatele při žádosti o vrácení DPH ze zemí EU - Moravec, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2007)
Bakalářská práce se zabývá harmonizací daně z přidané hodnoty v Evropském společenství a je zaměřena na úpravu vrácení daně z přidané hodnoty. Práce analyzuje vliv komunitárního práva na tuzemské právo a odchylky mezi jednotlivými legislativami. Výsledkem práce je popsání podmínek, posouzení nároku na vrácení daně a popsání postupu jednotlivých subjektů při podávání žádosti do jiných států Evropské unie.

The bachelor‘s thesis considers harmonization of value added tax in the European Community. It targets the refundation of VAT. The thesis analyses influence of communitary law on national law and the diferences between legislations of individual states. Issue of the thesis is describe conditions and examination of the claim to refundation. It describes whole procedure of tax subjects in the proces of refundation from the states of European Union.
Trader’s Application for a Refund VAT from EU Countries
Keywords: DPH; daň z přidané hodnoty; refundace; vrácení daně; směrnice; Evropský soudní dvůr; intrakomunitární plnění; komunitární právo; sazba DPH; žádost; VAT; Value Addet Tax; Refundation; Tax Refundation; Directive; The Court of Justice of the European Communities; Intra-Communitary Supplies; Communitary Law; VAT Rate; Claim