Systém pro optické měření otoku končetiny - Šeptun, Roman (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2017)
Tato práce se zabývá metodami měření otoků. V práci jsem navrhl hardwarové a softwarové řešeni přístroje pro rekonstrukci povrchu části končetiny. Práce má za cíl zhodnotit a diskutovat možnosti tohoto zařízení. Pro vytvořeni 3D modelu scény (končetiny) z 2D obrazů jsem vybral rekonstrukční metodu Structure from motion. Pro akvizici 2D obrazů bylo zkonstruováno zařízení ovládané platformou Arduino, celé zařízení bylo realizováno v programovém prostředí Matlab. V závěru práce je uvedeno možné další vylepšení přístroje pro jeho využití v praxi.

This thesis deals with methods of edema measuring. In my work, I designed hardware and software solutions for a device reconstructing surface of the limb part. Purpose of my work is evaluating a discussing possibilities of this device. For making 3D reconstruction of scene from 2D images I chose reconstruction method Structure from motion. For acquisition of 2D images a device controlled by Arduino platform was constructed, the whole device is realized in program language Matlab. In the end of the thesis is described, how to improve the device for using in real conditions.
Optical measurement of edema of limb
Keywords: Rekonstrukce povrchu; Poziční systém; 3D model; Arduino; Surface reconstruction; Positioning system; 3D model; Arduino