Využití moderních konceptů řízení výkonnosti pro měření vlivu vyspělých výrobních technologií na výkonnost podniku - Pavelková, Drahomíra; Knápková, Adriana; Friedel, Libor (Vysoké učení technické v Brně, Fakulta podnikatelská, 2007)
Cílem článku je návrh takového konceptu řízení, který umožňuje komplexně měřit vliv vyspělých výrobních technologií na výkonnost podniku. V úvodní části je definován pojem „vyspělé výrobní technologie“ a navrženy možné moderní koncepty řízení výkonnosti. Následuje diskuse o vhodnosti vybraných konceptů řízení pro měření vlivu vyspělých technologií. Jako vhodný koncept je doporučen koncept BSC s propojením EVA ve finanční perspektivě. V článku byla využita kritická literární rešerše a empirické zkušenosti autorů vyplývající ze spolupráce s podniky.
Keywords: vyspělé výrobní technologie; výkonnost podniku; Balanced Scorecard; BSC; Economic Value Added; EVA