Tepelná čerpadla země-voda - Nykl, František (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Tato bakalářská práce popisuje a charakterizuje tepelná čerpadla země-voda. Obsahuje také souhrn ostatních druhů tepelných čerpadel z hlediska principu, získávání energie a ekologičnosti. Čtenář je seznámen s historií, komponenty a s příkladem použití tepelného čerpadla v praxi.

This bachelor thesis describes and characterizes the ground source heat pumps. It also contains a summary of other types of heat pumps in terms of principle, the acquisition of energy and environmental performance. The reader is acquainted with the history, components and an example of the use of heat pumps in practice.
Ground source heat pumps
Keywords: tepelné čerpadlo; topný faktor; nízkopotenciální zdroj; heat pump; coefficient of performance; source of low potential