Příprava realizace etapy monolitických stropních konstrukcí administrativní budovy v Brně - Hrbáčová, Eliška (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2025)
Bakalářská práce se zabývá stavebně technologickou přípravou etapy hrubé vrchní stavby administrativní budovy E, která je součástí 3. etapy výstavby administrativního centra Brno Business Park. Objekt se nachází v Brně a má 13 nadzemních a 2 podzemní podlaží. Předmětem řešení je realizace monolitických železobetonových konstrukcí nadzemních podlaží, s důrazem na provádění vodorovných konstrukcí. Cílem práce je najít nejoptimálnější řešení pro technologickou realizaci stavby. Součástí práce je podrobný technologický předpis pro provádění monolitických konstrukcí a návrh stropního bednění s přesným rozpracováním jeho etapizace. Dále jsou zpracovány klíčové části stavebně technologického projektu, mezi které patří technická zpráva, návrh zařízení staveniště, určení dopravních a zásobovacích tras, volba strojní sestavy, časový plán výstavby, kontrolní a zkušební plán a položkový rozpočet.

The bachelor’s thesis focuses on the construction and technological preparation of the superstructure phase of Office Building E, which is part of the third stage of development of the Brno Business Park administrative center. The building is located in Brno and consists of 13 above-ground and 2 underground floors. The subject of the thesis is the execution of monolithic reinforced concrete structures of the above-ground floors, with an emphasis on the implementation of horizontal structures. The goal of this thesis is to find the most optimal solution for technological implementation of the construction. The thesis includes a detailed technological procedure for the construction of monolithic structures and a comprehensive plan for slab formwork, including its phased execution. It also covers the key parts of the construction technology project, such as the technical report, site layout design, determination of transport and supply routes, selection of construction equipment, construction schedule, quality control and testing plan, and itemized budget.
Construction Preparation of Monolithic Ceiling Structures of an Office Building in Brno
Keywords: Monolitické stěny; monolitické sloupy; monolitické stropy; systémové bednění; bednící stoly; věžový jeřáb; stacionární výložník; stavební stroje; bezpečnost; časový plán; rozpočet; technologický předpis; kontrolní a zkušební plán; Monolithic walls; monolithic columns; monolithic ceilings; system forwork; table forwork system; tower crane; stacionary jib; construction machinery; safety; construction schedule; budget; technological procedure; quality control and testing plan