Chování lakových kompozitů v různých environmentálních podmínkách - Kadlec, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Diplomová práce je zaměřena na přípravu zkušebních lakových vzorků plněných mikromletou slídou a na analýzu elektrických vlastností izolačního materiálu v různých environmentálních podmínkách. Za tímto účelem bylo vytvořeno pět sad kompozitních lakových matric, s různým podílem slídy. Vzorky byly postupně vystavovány prostředím o relativních vlhkostech 0 %, 33 %, 55 %, 65 % a 75 %. Pro každé prostředí s definovanou vlhkostí byly vlastnosti exponovaných vzorků sledovány v teplotní oblasti 20 až 50 °C. V práci je analyzován vliv hmotnostního plnění slídou u jednotlivých sad vzorků s důrazem na povrchovou strukturu vzorků.

The diploma thesis is focused on the preparation of test samples of paint-filled micronized mica and analysis of electrical properties of insulating material values in different environmental conditions. For this purpose, it was created five sets of composite paint primers with different ratio of mica. Samples were gradually exposed to the environment relative humidity of 0%, 33%, 55%, 65% and 75%. For each environment with a defined moisture characteristics were observed in samples exposed to the temperature of 20 to 50 ° C. The diploma paper analyzed the influence of the mass implementation of mica in each set of samples and placed on the surface structure of samples.
Behaviour of varnish composite in various environmental condtions
Keywords: Lak TSA 220S; slída; kompozit; navlhání; dielektrické vlastnosti; relaxační; spektroskopie; Varnish TSA 220S; mica; composite; wetting; dielectric properties; relaxation; spectroscopy