Vývoj a výroba vložky se speciálními mechanickými vlastnostmi pro satelitní strukturu ze sendvičových panelů - Raška, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Cílem práce bylo vyvinout vložku se speciálními mechanickými vlastnostmi pro satelitní strukturu ze sendvičových panelů. Problém byl analyzován a byla navržena inovativní konstrukce vložky založená na existující aplikaci, přičemž byla brána v potaz proveditelnost výroby. Návrh byl ověřen pomocí metody konečných prvků. Práce se také zabývá technologickým návrhem výroby vložky. Nakonec byla představena metodologie zkoušky pro ověření návrhu vložky.

The objective of this work is to develop an insert for a sandwich satellite structure with tailored mechanical properties. The problem is analysed and an innovative design of the insert, considering the feasibility of manufacturing, is proposed, based on an existing application. This design is then verified using finite element method. It deals also with a technological proposal of the manufacturing of the designed insert. Finally the methodology of the test for validation of the design is introduced.
Development and manufacturing of insert for satellite sandwich panel structure with tailored mechanical characteristics
Keywords: Družice; sendvičová struktura; vložka; vesmírný průmysl; návrh; obrábění; Satellite; sandwich structure; insert; aerospace industry; design; machining