Grafické intro 64kB s použitím OpenGL - Sykala, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Bakalářská práce se zabývá technikou vytvoření malého spustitelného programu s omezenou velikosti na 64kB. Popisuje možné použití knihovny OpenGL pro takovéto účely. Konkrétněji se zabývá jednou implementací programu demonstrujícího programovací techniky.

The bachelor thesis deals with techniques to create a small executable program with a limited size to 64kB. Describes how to use OpenGL for such purposes. More specifically, it deals with one implementation of such a program demonstrates programming techniques.
Graphics Intro 64kB Using OpenGL
Keywords: OpenGL; 64kB; demo; intro; generování textury; Perlin šum; Euler; simulace pádu koule; pád domina; OpenGL; 64kB; demo; intro; generate texture; Perlin noise; Euler; simulation of falling ball; dominoes fall