Robotické zrcadlo - Vopálenský, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
Cílem této práce je navrhnout a implementovat modul, pomocí kterého robotická platforma PR2 opakuje pohyby člověka stojícího před ní. Uživatelův pohyb je snímán pomocí Kinectu a detekován pomocí sledování kosterního modelu. Implementovaný modul dokáže ovládat robotickou hlavu, robotická ramena a pohybovat základnou všemi směry. V práci jsou popsány všechny využité technologie, návrh a popis řešení a výsledky testování.

The aim of this work is to design and implement a module through which robotic platform PR2 repeated movements of a man standing before her. User's movement is sensed using Kinect and detected by monitoring skeletal model. The embedded module can control robotic head, robotic arms and move the base in all directions. The work describes all the technologies used, description and design solutions and test results.
Robotic Mirror
Keywords: PR2; ROS; Kinect; Sledování kosterního modelu; Mapování pohybu člověka na pohyb robota; Ovládání robotického ramene; Ovládání robotické hlavy; Ovládání robotické základny; PR2; ROS; Kinect; Skeleton tracking; Mapping of human movement to the movement of the robot; Robotic arm teleoperation; Robotic head teleoperation; Robotic base teleoperation