Ovládání modelu silničního tunelu - Pleva, Roman (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2025)
Bakalárska práca sa zaoberá problematikou technologického vybavenia tunelov, návrhom webovej aplikácie pre existujúci model cestného tunela, ktorého riadiacim systémom je PLC značky Siemens. Návrhom blokovej schémy PLC programu, návrhom alarmových stavov, návrhom vizualizácie a ich implementovanie do modelu tunela a webovej aplikácie.

The bachelor work deals with the issue of technological equipment of tunnels, the design of a web application for an existing model of a road tunnel, the control system of which is a Siemens PLC. The design of the block diagram of the PLC program, the design of alarm states, the design of visualization and their implementation in the tunnel model and web application.
Controlling of road tunnel model
Keywords: Webová aplikácia; PLC; Vizualizácia; Node-RED; HMI; Technologické vybavenie tunelu; Web application; PLC; Visualization; Node-RED; HMI; Tunnel control and safety systems