Testovací nástroj pro přípravu animovaných světelných funkcí - Holinka, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2017)
Náplní této práce je vytvoření zařízení pro testování světelných animovaných funkcí, které by umožnovalo zobrazovat animace v libovolné barvě a rozložení. Zařízení bude tvořeno hardwarovou a softwarovou částí. Hardware obsahuje jeden řídící modul a více led panelů, které budou sloužit k zobrazení animací. Jedná se o desky plošných spojů, které se k sobě budou připojovat konektory. Komunikaci mezi těmito částmi bude zajišťovat komunikační sběrnice CAN. Pomocí softwarové aplikace pak bude možné naprogramovat jakoukoliv animaci a následně ji přehrát na tomto zařízení, aby ji uživatel viděl v reálném prostředí.

This work deals with creating equipment for testing animation light function. This device would allow display animation in any color and disposition. The equipment will consist of hardware and software. Hardware will constitute printed circuit boards. One of them will be called Master board, and other PCB will be called Led board. These PCB are connected by connectors and communication will provide by CAN bus. By using of PC application will be able to program and download animations and play them on LED boards.
Test equipment for set-up of animation light functions
Keywords: Automobilové osvětlení; animace; sběrnice CAN; animované světelné funkce; Automotive lighting; animation; CAN bus; animation light function