Elektrochemická příprava grafen oxidu a jeho využití v elektrodových kompozitech s LiFePO4 - Krejčí, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Tato práce se zabývá využitím grafenových struktur v oblasti kompozitních materiálů pro elektrody elektrochemických zdrojů proudu. Předkládá základní charakterizaci grafenu, přehled možností výroby elektrodových kompozitů lithno-železnatý-fosfát/grafen (LFP/G) a konkrétní výsledky, kterých dosáhly jednotlivé studie. Má za cíl čtenáře seznámit s rozvíjejícími se možnostmi využití kompozitů na bázi grafenu v oblasti skladování elektrické energie. Experimentální část se zabývá elektrochemickou exfoliací grafitu a následnou přípravou kompozitu LFP/G s rozličným množstvím grafenového materiálu a s rozličnými grafenovými materiály. Dále jsou prováděna měření rentgenové difrakční spektroskopie a hodnoceny vlivy grafenových struktur na výsledné parametry elektrochemického zdroje proudu.

This work deals with issues of application of the graphene material in the field of electrochemical energy storage. It includes basic graphene properties, the overview of methods for the production of lithium-iron-phosphate/graphene composites and results of different research approaches. The general aim is to present growing opportunity of application of graphene based composites in the electrochemical energy storage field. In the experimental part of this work, a electrochemical exfoliation of graphite and a production of LFP/G composites with different amount of graphene material and with different types of graphene material are carried out. This work includes also x-ray diffraction spectroscopy measurements and the evaluation of impacts of graphene additives on final properties of the electrochemical energy storage.
Electrochemical preparation of graphene oxide and its utilization in LiFePO4 composites
Keywords: Lithium-železo-fosfát; LiFePO4/grafen; LFP/grafen; grafen; grafen oxid; elektrochemická exfoliace; grafenem-modifikované LiFePO4 elektrody; lithium iontové baterie; Lithium-iron-phosphate; LiFePO4/graphene; LFP/graphene; graphene; graphene oxide; electrochemical exfoliation; graphene-modified LiFePO4 electrode; lithium ion battery