Metodika základního praktického výcviku Soukromého pilota - Jakubec, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2022)
Tato bakalářská práce popisuje Metodiku základního praktického výcviku soukromého pilota. Velká část informací vychází z předpisů EASA a PART-FCL. Hlavní část práce popisuje základní mezníky ve výcviku soukromého pilota počínaje od prvního samostatného letu až po závěrečnou praktickou zkoušku. V poslední části této práce jsou popsány nejčastější chyby a problémy studentů.

This bachelor thesis describes Methodology of basic practical training of a Private Pilot. Most of the information used is based on regulations EASA and PART-FCL. The main part of this thesis describes a basic excercises of training of a Private Pilot starting from the first solo flight to the final examination. The last part of this thesis describes most common student mistakes and problems.
Methodology of basic practical training of a Private Pilot
Keywords: Letouny; zdravotní způsobilost; první samostatný let; let VFR; nouzové postupy; navigační lety; Aircrafts; medical requirements; first solo flight; VFR flight; emergency procedures; navigation flights