Administrační rozhraní systému pro extrakci informací - Gongol, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2018)
Práce se zabývá problematikou extrakce informací z webových stránek. Cílem je návrh a vytvoření webové aplikace administračního rozhraní systému pro extrakci informací na platformě Java. Aplikace poskytuje editor pro specifikaci zadaní extrakčních úloh ve formě interaktivních grafů, možnost načítání ontologií ze souboru a automatické vykreslení grafu na základě výběru z načtených ontologických vlastností. Řešení zajišťuje integraci s nástrojem FITLayout.

This thesis covers the subject of information extraction from Web. The main objective is the design and implementation of an administration interface for an extraction system implemented as web application on Java platform. The application provides an editor for extraction tasks specification in the form of interactive graphs. It includes the possibility to upload and process an ontology from a file and generate graph according to selected ontology properties. The solution ensures integration with the FITLayout tool.
Administration Interface of an Information Extraction System
Keywords: Sématnický web; ontologie; extrakce informací z webu; administrační rozhraní; interaktivní grafy; OWL; RDFS; Java; React.; Semantic Web; ontology; information extraction; administration interface; interactive graphs; OWL; RDFS; Java; React.