Návrh technologie výroby plastového krytu elektropřístroje - Kočárek, Karel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
V rámci této práce je zpracována rešerše na téma vstřikování plastů včetně rozboru vlastností některých druhů polymerních materiálů. Praktická část obsahuje návrh konstrukce vstřikovací formy pro zadanou součást, kterou je kryt elektropřístroje. Byly určeny technologické parametry procesu a byl stanoven vhodný stroj pro výrobu. Výpočet nákladů spojených s výrobou a určení výsledné ceny za jeden kus je řešen v ekonomickém hodnocení.

This thesis contains of theoretical part which deals with injection molding, properties of some polymer materials are included also. Design of plastic injection mold for cover of electronic device is presented in practical part. Manufacturing parameters and injection machine selection are specified with mold structure consideration. Production costs and the final price of the plastic part are calculated in economical evaluation.
Design of manufacturing technology for plastic cover electrical device
Keywords: vstřikování plastů; forma pro vstřikování; polyamid; injection molding; injection mold; polyamide