Návrh vestavaného systému inteligentného vidění na platformě NVIDIA - Krivoklatský, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2019)
Táto diplomová práca sa zaoberá návrhom vstavaného systému počítačového videnia na platforme Nvidia a prenosom existujúcej aplikácie na 3D detekciu objektov z platformy Windows do navrhnutého systému s operačným systémom Linux. Práca rieši návrh komunikačného rozhrania pre ovládanie systému a prenos obrazu z kamery po lokálnej sieti s využitím video kompresie. Pre zrýchlenie behu detekčného algoritmu sú výpočtovo náročné funkcie detekčného programu presunuté na GPU s využitím technológie CUDA. Na ovládanie celého systému vzdialene je navrhnutá ovládacia aplikácia s grafickým rozhraním pre platformu Windows.

This diploma thesis deals with design of embedded computer vision system and transfer of existing computer vision application for 3D object detection from Windows OS to designed embedded system with Linux OS. Thesis focuses on design of communication interface for system control and camera video transfer through local network with video compression. Then, detection algorithm is enhanced by transferring computationally expensive functions to GPU using CUDA technology. Finally, a user application with graphical interface is designed for system control on Windows platform.
Embedded Vision System on NVIDIA platform
Keywords: počítačové videnie; Nvidia Jetson TX2; CUDA; OpenCV; FLIR; kompresia videa; H.264; H.265; FFmpeg; GStreamer; TCP; UDP; computer vision; Nvidia Jetson TX2; CUDA; OpenCV; FLIR; video compression; H.264; H.265; FFmpeg; GStreamer; TCP; UDP