Technická analýza vybraných akcií - Mazal, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2014)
Táto bakalárska práca sa zaoberá aplikovaním technickej analýzy na vybrané akcie. Prvá časť práce je teoretickým úvodom do problematiky technickej analýzy, pričom sú okrajovo spomenuté aj analýzy psychologická a fundamentálna. Nasleduje analytická časť, v ktorej je vybraná konkrétna akciová burza a niekoľko akcií, ktoré sa na nej obchodujú. Tieto akcie budú analyzované technickou analýzou (grafické formácie, jednoduchý kĺzavý priemer, Bollingerove pásma Relative Strength Index, MACD) a výstupom bude grafické zobrazenie vydávaných signálov spolu s komentárom. Poslednou časťou bakalárskej práce je odhad budúceho vývoja ceny akcií a odporučenie na sledovanie indikátorov založené na backtestoch. Ďalej je z analyzovaných akcií vytvorené portfólio pre imaginárneho investora. Práca je ukončená vyslovením záveru.

This thesis deals with applying of technical analysis to selected stocks. The first part of the thesis is the theoretical basis of technical analysis and also mentions psychological and fundamental analysis. Followed by the analytic part where specific stock market and several stocks being traded on it are selected. These stocks will be analyzed by technical analysis (visual formations, simple moving average, Bollinger Bands, Relative Strength Index, MACD) outputing graphical representation of signals received and commentary. The last part of the thesis is estimation of further stock price development, recommendation of technical indicators to be followed. Furthermore a portfolio for imaginary investor is created. The work ends by expressing the conclusion.
Technical Analysis of Selected Stocks
Keywords: technická analýza; akcia; trh; trend; backtesting; technical analysis; stock; market; trend; backtesting