Posouzení stability skalní stěny a návrh sanačních opatření - Nevřalová, Jana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Práce se zaměřuje na zhodnocení skalního svahu včetně statického posouzení a odhadu finanční náročnosti. Statické posouzení je provedeno ručně a v programu GEO 5. Návrh sanačních opatření je proveden v 6-ti kombinacích z nichž je jedna vybrána a zpracována do podoby projektové dokumentace.

The work aims to evaluate rock slope including static assessment and to estimate the financial cost. Static analysis is done manually and the program GEO 5. The proposal remediation is performed in 6 combinations of which one is selected and processed into project documentation.
Assessment of the stability of rock walls and design of remedial measures
Keywords: Skalní svah; charakteristika lokality; vlastnosti horniny; sanace svahu; stabilita skalní stěny; postup výstavby.; Rock slope; site characteristics; rock properties; remediation slope; stability of rock walls; process of construction.