Návrh vibračního stolu - Tuček, Michael (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Hlavním cílem této bakalářské práce je konstrukční návrh vibračního stolu, který slouží ke zhutňování betonových směsí ve formách. Nejprve se zabývá rešerší ohledně složení betonu, následně jsou vyčteny způsoby jeho zhutňování pomocí vibrací a navrhnuty dvě varianty budiče, kterým bude opatřen stůl. Výhodnější varianta je dále rozpracována a jsou postupně navrženy prvky celé konstrukce včetně jejich pevnostních výpočtů.

The main aim of this bachelor thesis is to create a construction plan of vibrating table used for compaction of concrete in molds. First it describes compaction of concrete, after there are listed methods of its consolidation using vibrations. Two variants of vibration drive are created and preferable one is further developed. Individual elements of the structure are designed including their strength analysis.
Design of vibration table
Keywords: Vibrační stůl; zhutňování betonu; vibrace; vibrační motor; pneumatický pohon; Vibrating table; concrete consolidation; vibration; vibrating motor; pneumatic drive