Namrzavost směsných recyklátů v podloží vozovek pozemních komunikací - Nehybová, Eva (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Diplomová práce se v teoretické části zabývá porovnáním různých metod zkoušení namrzavosti v České republice a dalších zemích Evropské unie. Praktická část se věnuje laboratornímu zkoušení namrzavosti betonových a směsných recyklátů přímou metodou mrazových zdvihů, dále stanovení kalifornského poměru únosnosti CBR a určení návrhového modulu pružnosti pomocí cyklické triaxiální zkoušky. Dle výsledků těchto zkoušek je usuzováno na vhodnost použití těchto materiálů v konstrukci vozovky pozemních komunikací.

In the theoretical part of the thesis, different methods of testing frost susceptibility in the Czech Republic and other countries of the European Union are compared. The practical part of the thesis deals with laboratory testing of frost susceptibility of concrete and mixed recycled materials using the direct method of frost heave tests as well as determining the California Bearing Ratio (CBR) and design module of elasticity using the cyclic triaxial test. Suitability of materials for construction of road infrastructure is then assessed on the basis of the results of these tests.
The frost susceptibility of the recycled materials to subgrade of the pavement
Keywords: Namrzavost; mrazový zdvih; funkční zkoušení; recyklované materiály; podloží pozemní komunikace; kalifornský poměr únosnosti; modul pružnosti; Frost susceptibility; frost heave; functional testing; recycled materials; subgrade of the pavement; California Bearing Ratio; module of elasticity